Blog Başlık

  • Son günlerde herkes tarafından aranan udi hindi (kast-ı bahri ) bitkisini sizler için araştırdık. Nerede yetiştiğini, nasıl elde edildiğini ve faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

    Ud-i hindi Doğu Asya, Malaya Adaları ve Hindistan da yetişen bu ağaç daha çok Keşmir ve Çin’de yetişir. Yaz kış yeşil kalan bu ağç yapraklarını dökmez. Meyveleri armuda benzer. Ancak daha çok odun kısımları kullanılır. Udi hindinin toplum da bilinen adı öd ağacıdır. Eskiden deniz tüccarları deniz yoluyla bu bitkiyi arap yarımadasına taşımıştır. Burada “kust-i bahri” de denilmiştir. Udi hindinin beyaz cinsine “kusti bahei” siyah olanına ise “kust-i hindi” denilmektedir. Hem kökü hem de dallarıyla hoş kokulu bir ağaçtır. Keskin kokuya salip olmasının yanı sıra zencefil kokusuna yakın ve reçinemsidir. Azerbaycan başta olmak üzere bir çok ülkede kullanılmaktadır. Udi hindi her ne kadar geçmişte çok bilinmese de 2020 yılında ortaya çıkan covid-19 salgınından sonra isminden bir hayli söz ettirmeyi başarmıştır.

    udi hindi, udi hindi nedir, udi hindi nasıl kullanılır, udi hindinin faydaları nelerdir, udi hindi yağı faydaları, udi hindi tozu, udi hindi tozu nasıl kullanılır, udi hindi bitkisi, udi hindi aidin salih, udi hindi faydaları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR