Udi Hindi (Kust-i Bahri) Bitkisi Nedir ? Faydaları Nelerdir?

Udi Hindi (Kust-i Bahri) Bitkisi Nedir ? Faydaları Nelerdir?

Udi Hindi Bitkisi Nedir?

 

Son günlerde herkes tarafından aranan udi hindi (kast-ı bahri ) bitkisini sizler için araştırdık. Nerede yetiştiğini, nasıl elde edildiğini ve faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

(Udi Hindi (Kust-i Bahri 30 cc) Saf sipariş vermek için tıklayın)

 

Ud-i hindi Doğu Asya, Malaya Adaları ve Hindistan da yetişen bu ağaç daha çok Keşmir ve Çin’de yetişir. Yaz kış yeşil kalan bu ağç yapraklarını dökmez. Meyveleri armuda benzer. Ancak daha çok odun kısımları kullanılır. Udi hindinin toplum da bilinen adı öd ağacıdır. Eskiden deniz tüccarları deniz yoluyla bu bitkiyi arap yarımadasına taşımıştır. Burada “kust-i bahri” de denilmiştir. Udi hindinin beyaz cinsine “kusti bahei” siyah olanına ise “kust-i hindi” denilmektedir. Hem kökü hem de dallarıyla hoş kokulu bir ağaçtır. Keskin kokuya salip olmasının yanı sıra zencefil kokusuna yakın ve reçinemsidir. Azerbaycan başta olmak üzere bir çok ülkede kullanılmaktadır. Udi hindi her ne kadar geçmişte çok bilinmese de 2020 yılında ortaya çıkan covid-19 salgınından sonra isminden bir hayli söz ettirmeyi başarmıştır.

 

Udi Hindi Yağı Nasıl Yapılır?

 

Bir cam kavanozun içine bir çay bardağı  hakiki zeytinyağı ve iki çay kaşığı  udi hindi tozu ( silme olmayacak) katılır. Kavanozun kapağı kapatılır. İki hafta beklenir. Güneşte bekletilirse daha etkili olur.

 

Udi Hindi Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

 

Peygamberimiz (s.a.v), “Tedavilerin en iyisi hacamat ve ûdi hindi ile yapılandır” buyurmuştur. Kronik bronşit, astım  hastaları için şifa kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mesane yani idrar torbasının iltihabına ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır. Boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen ağrılara çok faydalıdır. Safra ve böbrek taşlarını eritir. Udi hindi tozunu zeytinyağı ile karıştırıp udi hindi yağı elde edebilirsiniz. Bu yağı ise cilt yanıklarına ve egzama kaşıntılarına karşı kullanabilirsiniz. Udi hindi tozunu bal şerbetine ilave ederek tüketebilirsiniz. Ağrı kesici özelliğini gösterecektir. Özellikle baş ağrısına. 

(Udi Hindi (Kust-i Bahri 50 cc ) siparişi içi tıklayın.)

 

Kan temizleyen damar açan özelliğinden dolayı kalp kan-damar sistemi için şifalıdır. Boğaz ağrılarına (Bademciğin iltihablanması ve şişmesine) Öksürük ve Akciğer Hastalıklarına çok faydalıdır. Bu tür rahatsızlıklarda ûdi hindî alınır öğütülür ve biraz suyla ıslatılarak burna çekildiğinde faydalı olur. Baş ağrısına da fayda eder. Balgam problemlerinde udi hindi tüketilerek solunum rahatlatılabilir. Mide ağrısı yaşadığınız günlerde udi hindi, ağrı kesici olacaktır. Daha enerjili ve aktif olmanızı sağlar. Yorgunluğu ve halsizliği giderir. Kroniki gastrit ve kolite karşı faydaldır, romatizma ve romatizmal poliartrite karşı mükemmeldir. Kadın ve erkeklerde cinsel duyguları uyandırır. 

 

Kendi tecrübemi anlatacak olursam; Udi Hindi yağını  bir hafta kadar her gün bir tatlı kaşığı içtim. Midemde şişkinlik vardı. Mideyi rahatlatıyor fakat çok acıktırıyor.  

 

Diyelim ki yemeği biraz fazla yediniz. Şişkinlik ve hazımsızlık oldu. Hemen 1 tatlı kaşığı udi hindi tüketin. Çok zaman geçmeden bağırsaklar çalışmaya başlar. Ülser için çok fayda gördüklerini bize anlatanların sayısı az değil. Udi hindi tozu ve bal ile enfeksiyon günlerinde evinizde en iyi ve doğal antibiyotiği elde edebilirsiniz. 

 

İnsan için mide ve bağırsaklar çok önemlidir. Çünkü;Mide ve bağırsaklara tedavi uygulanırken, aslında tüm vücut tedavi görmüş olur.

 

Eski zamanlarda udi hindi ile hekimler ameliyat yaparlardı. Kist Çıban Ur gibi hastalıklar karşısında hastaya udi hindi verilirdi. 2 ay gibi bir sürede kitleyi yok ederdi. Sülük için ameliyat yapar denir, udi hindi de gizli bir ameliyat gerçekleştirir. Kanser gibi ağır hastalıkların en güvenli tedavi yöntemidir.

(Udi Hindi (Kust-i Bahri 100 cc) Saf sipariş vermek için tıklayın)

 

Udi hindi yağı; boğaz iltihabına burundan damlatılarak hasta 5-10 dakika yatırılırsa ilk 10 dakikada iyileşmeyi başlatır. Balgamı attırır.Sabah akşam bir tatlı kaşığı içilirse akciğere ve bronşlardaki iltihaba şifadır.

 

Udi hindi tozu: sabah akşam bir çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı udi hindi tozu karıştırılarak içilmesi tavsiye edilir.

 

Udi hindi kökü; bir miktar bala rendelenmek suretiyle sabah akşam 1 yemek kaşığı kullanılması tavsiye edilir.

 

 

Bu yazımızda udi hindi hakkında aklınıza takılan, merak edilen noktaları açıklamaya çalıştık.  Udi hindi ve daha bir çok bitki hakkında bilgi almak için mutlaka @adaşifa adresimizi takip etmenizi tavsiye ederiz. 

 

 

 

Etiketler: udi hindi, udi hindi nedir, udi hindi nasıl kullanılır, udi hindinin faydaları nelerdir, udi hindi yağı faydaları, udi hindi tozu, udi hindi tozu nasıl kullanılır, udi hindi bitkisi, udi hindi aidin salih, udi hindi faydaları,
Eylül 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR